Чорний біль нашої землі

В нашій бібліотеці була проведена година пам'яті та книжкова виставка "Чорний біль нашої землі". 

Присутні ознайомилися з книжками представленими на виставці, прослухали факти про Чорнобиль, подивилися документальний фільм, вшанували пам'ять всіх загиблих хвилиною мовчання.

38 річниця найбільшої техногенної катастрофи минулого століття

 Сьогодні, 26 квітня 1986 року сталася Аварія на Чорнобильській АЕС. 38 річниця найбільшої техногенної катастрофи минулого століття.

Хмара радіоактивного пилу зачепила Україну, Білорусь, рф та частину Європи. Після аварії 8,5 млн людей були опроміненими. 

Тоді загинуло близько 4000 осіб. Ще сотні тисяч померли протягом наступних кількох років від променевої хвороби та онко.

Книжкова виставка «Вільям Шекспір — геній століть»

До 460-річчя від дня народження Вільяма Шекспіра (1564 – 1616) в бібліотеці відбулася книжкова виставка  «Вільям Шекспір — геній століть».

Вільям Шекспір – найвідоміший англійський автор епохи Відродження, ім’я якого відомо далеко за межами Англії. Купити книги В. Шекспіра можна в будь-якому куточку планети. Їх видають багатомільйонними тиражами, на них посилаються, їх цитують. За мотивами книг знято безліч фільмів. Творчість Вільяма Шекспіра ніколи не вийде з моди, тому що підняті в ньому теми любові і ревнощів, дружби і зради, благородства і підлості, влади і смиренності актуальні завжди.