День Героїв України


Щорічно, 23 травня українці відзначають День Героїв України. Цього дня ми вшановуємо пам'ять всіх героїв, які відстоювали суверенітет і незалежність України і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Це горде і одночасно сумне свято - багато українських героїв розплатилися життям заради своєї країни.

В нашій бібліотеці разом з завідуючим клубу була проведена патріотична година "День Героїв України" та книжкова виставка "23 травня — День Героїв".

Захоплюючі таємниці Артура Конана Дойля

22 травня 1859 року світ збагатився народженням Артура Конана Дойля, майстра захоплюючих історій про Шерлока Холмса.

Його твори, написані в різні часи, збиралися в цикли, об'єднані спільними темами або головними героями - бригадиром Жераром, детективом Шерлоком Холмсом або професором Челленджером.

Дойль володів даром яскраво описувати характери та емоції героїв, оживляючи їх на сторінках своїх книг. Завдяки його майстерному перу читач поринає в атмосферу Вікторіанської Англії, подорожуючи на півтора століття назад у часі.

Літературний талант письменника сяяв однаково яскраво у детективному, пригодницькому та історичному жанрах, роблячи його справжнім класиком, чиї твори й досі з нетерпінням чекають на публікацію шанувальники по всьому світу.

В нашій бібліотеці була організована книжкова викладка "Захоплюючі таємниці Артура Конана Дойля", де всі відвідувачі змогли ознайомитися з книжками Артура Конана Дойля, цікавими фактами та його біографією.

Безбар'єрність – це... коли зручно всім без винятку

 

Безбар'єрність – це не просто гасло, це філософія, що прагне до створення суспільства без обмежень. Це про усвідомлене прагнення до формування середовища, де кожна людина почуватиметься комфортно та матиме рівні можливості.


Це нова суспільна норма, що потребує змін у нашій свідомості, зокрема відмови від стереотипних суджень і узагальнень.

В нашій бібліотеці пройшла вікторина "Абетка від "Гайд безбар'єрних подій" та опитування серед дітей.

Діти пройшли опитування, після ми обговорили їх відповіді, що є правильно, а що ні. Обговорили їхнє ставлення до людей з обмеженнями, про літніх людей, про хворих людей.